carousel

SzolgáltatásokAutomata sebességváltók olajcseréje és javítása

carousel

SzolgáltatásokAutomata sebességváltók olajcseréje és javítása

carousel

SzolgáltatásokAutomata sebességváltók olajcseréje és javítása

carousel

SzolgáltatásokAutomata sebességváltók olajcseréje és javítása

carousel

SzolgáltatásokAutomata sebességváltók olajcseréje és javítása

MotulEVO: megoldás az automata sebességváltók karbantartására

Napjainkban a hazai piacon értékesített és a külföldről érkező használt autók is egyre nagyobb számban automata váltóval szereltek. Az automataváltó-piac folyamatos növekedést mutat és az előrejelzések szerint ez a tendencia idén is folytatódik. Az automata váltóval szerelt autók gyártóinak egy része már előír váltóolaj-csereperiódust. Más gyártók „élettartam” olajtöltetet említenek, tehát nem írnak elő cserét, viszont a gyakorlat azt mutatja, hogy akár már 100 000 km után is a váltóban lévő munkafolyadék igen erősen elhasználódik, elszíneződést mutat, és kellemetlen szagot áraszt.

Az automata váltó javítása igen költséges, így tanácsos élettartamát helyes karbantartással minél jobban meghosszabbítani. Igaz ez minden olyan gépjárműszerkezetre, amely rendszeres munkafolyadék-cserét igényel.

A modern gépkocsikban használt olajok, legyen szó akár motorolajról, akár az automata sebességváltóhoz használt olajról, különleges tulajdonságokkal rendelkező adalékanyagokat tartalmaznak, melyek a használatkor veszítenek ezekből a tulajdonságokból, kimerülnek, ezáltal csökken a minőségük. Élettartamuk több tényezőtől függ, például az éghajlati viszonyoktól, a vezetési módtól.

Minden kenőanyag a használat során oxidálódik és részecskékkel szennyeződik. Az automata sebességváltóhoz használt olajok esetében az elhasználódás miatt először a vezérlőegység majd a teljes sebességváltó működése válik rendellenessé, bizonytalanná. A felsorolt tényezőkre reagálva a Motul létrehozta a MotulEvo elnevezésű sebességváltó-karbantartási projektet. Ez az innovatív és egyedülálló program azoknak az autószerelő műhelyeknek szól, amelyek szeretnék megragadni ezt az üzleti lehetőséget és profiljukat ezzel a magas színvonalú szolgáltatással kívánják bővíteni.

Előnyök

A MotulEvo-programot hat évvel ezelőtt indította az anyacég a német piacon. A már kiforrott koncepció alapja a MotulEvo ATM 501s szervizegység, amely a sebességváltó folyadék cseréjéhez és az automata sebességváltó belső öblítéséhez használható. Ami a berendezés működését illeti, a legtöbb lépést teljesen automatikusan hajtja végre, vagy pedig a szervizegység lépésről lépésre útmutatást nyújt. A mellékelt adapterkészletek lefedik a magyar autópiac körülbelül 90%-át, és a járműtípustól függetlenül teljes körű megoldást kínálnak. Azonban, hogy minden elvárásnak megfelelhessen, partnerei kérésére a Motul további kiegészítő adaptereket kínál speciális hajtóművekhez.

Automata váltók felújítása

Vállaljuk személygépjárművek automata váltóinak professzionális felújítását.

A főbb típusok:
• Hagyományos automata váltók hidrodinamikus nyomatékváltóval(wandler/citrom)
• CVT váltók
• Duplakuplungos váltók (DSG/DCT)

A felújítási folyamat során minden egyes alkatrészt alaposan átvizsgálunk. Mechanikus kopásokat és elektronikus meghibásodásokat keresünk rajtuk, melyek az ügyfél által diagnosztizált hibákért felelősök lehetnek. Minden sérült alkatrészt újakra cserélünk, ami pedig a szigorú vizsgálat során hibátlannak minősül, azt professzionálisan tisztítjuk. A váltó összeszerelése után a javítási folyamat a tesztelési fázisba lép, mivel a kész, összeszerelt alkatrész működését egy speciális tesztpadon ellenőrizzük le.

A tesztelő berendezés mind első-, hátsó- és összekerék meghajtással rendelkező autók váltóinak tesztelésére is alkalmas. Egyedülállósága abban rejlik, hogy olyan üzemi körülményeket szimulál, mintha az alkatrész az autóban dolgozna. Ennek segítségével teljes mértékben le tudjuk tesztelni a javítás sikerességét, mielőtt a váltót visszaadnánk a szervíznek.

Nekünk tehát sok más váltójavítóval ellentétben, nincs szükségünk a gépjárműre a váltó megjavításához.

A legjelentősebb gyártók automata váltóit javítjuk, úgy mint például:
ZF, Jatco, Getrag, Aisin, General Motors (Hydramatic), Mercedes, Renault, Allison.

Amennyiben árajánlatot szeretne kérni váltó felújításra, kérjük küldje vissza kitöltve az alábbi adatlapot:

 

Kapcsolatfelvétel

Adja meg személyes adatait és a gépjármű részletes adatait.

Személyes adatok

Gépjármű adatok