carousel

SzolgáltatásokHatósági műszaki vizsga, eredetiség vizsgálat és gépjármű állapotvizsgálat

Műszaki vizsga

Hamarosan lejár a forgalmi engedélyének érvényessége?

Keresse fel szakszervizünket és spórolja meg a felesleges köröket!

 

Készüljön fel a műszaki vizsgára

Saját és mások biztonsága érdekében közlekedni csak megfelelő műszaki állapotú járművel szabad. A jó műszaki állapot fenntartása érdekében a járművet időszakos műszaki vizsgálaton kell bemutatni, ahol hozzáértő szakember állapítja meg, hogy műszakilag rendben van, illetve, hogy közlekedésre alkalmas-e vagy sem. Mindemellett értékmegőrzés szempontjából is fontos a rendszeresen karbantartott jármű.

Szakszervizünk jogosult az időszakos műszaki vizsgák elvégzésére, és nem utolsósorban megvan a szakértelmünk az alapos átvizsgálásra és karbantartásra.

Célszerű a lejárat előtt 1 - 2 héttel elvinni a járművünket műszaki vizsgára, így kellő idő áll rendelkezésre az esetleges javítás(ok)ra. A műszaki vizsga érvényességi idejének lejártát megelőző 30 napon belül elvégzett műszaki vizsga esetén az új érvényességi idő az eredeti lejárat napjától kezdődően számítódik.

A műszaki vizsga előtt keresse fel szakszervizünket, ahol átnézzük gépjárművét, tájékoztatjuk a szükséges javításokról és az Ön jóváhagyásával elvégezzük gépjárműve műszaki vizsgára való felkészítését és utána a műszaki vizsgát is.

Amennyiben a gépjárművet nem az üzembentartó állítja vizsgára, szüksége lesz egy meghatalmazásra melyet innen tud letölteni:

Műszaki vizsga hatósági árai a különböző jármű kategóriák esetén:

Személygépjármű (M1): 16.290,- Ft
Kistehergépjármű (N1): 17.090,- Ft
Könnyű pótkocsi (O1): 10.490,- Ft
Összkerékhajtás vizsgálata: 4.100,- Ft

Előműszaki: 13.700,-

 

Eredetiség vizsgálat

Az eredetiség vizsgálat olyan hatósági eljárás, amely ahhoz szükséges, hogy a jármű új tulajdonosa nyilvántartásba vetethesse járművét.

A járművek eredetiségének megállapítása egy komplex zárt vizsgálati rendszerrel, oly módon történik, hogy a gépjármű egészét az összes specifikumával együtt hasonlítjuk össze a gépjármű azonosító elemeivel, illetve ezek adataival.

Amennyiben a gépjármű rendelkezik okmányokkal, akkor az összehasonlítás az okmányokra is kiterjed. Az eredetiség vizsgálat célja megállapítani, hogy a vizsgált jármű elsődleges azonosítói: alváz-, motorszám és típustábla, gyári eredetűek-e. Ha eltérés tapasztalható, akkor az milyen okokra vezethető vissza:

Legfőbb célja viszont a közigazgatási rendszerbe illesztéssel a járműbűnözés (autólopás, roncskereskedelem, ikresítés, hitel és leasing csalás, biztosítási csalás) ellehetetlenítése – visszaszorítása!

A külföldről behozott üzemeltetés célját szolgáló járművek eredetiség vizsgálata csak a jármű származásának ellenőrzéséről és annak eredményéről szóló határozat jogerőre emelkedését követően végezhető el! A közlekedési igazgatási eljárásban a járművek eredetiség vizsgálat elvégzését a BM KANYVH által kiállított hatvan napnál nem régebbi határozattal kell igazolni.

Eredetiség vizsgálat hatósági árai:

Személyautó esetén:
1400 cm3-ig: 17.000.- Ft
1401 és 2000 cm3 között: 18.500.- Ft
2000 cm3 felett: 20.000.- Ft

Motorkerékpár esetén:
500 cm3 hengerűrtartalomig: 15.500.- Ft
500 cm3 hengerűrtartalom felett: 17.000.- Ft
Négykerekű segédmotoros kerékpárok: 14.000.- Ft

Egyéb gépjárművek esetén:
Nehéz pótkocsi: 17.500.- Ft
Lakókocsi: 16.000.- Ft
Utánfutó: 16.000.- Ft
Tehergépjármű 3,5t alatt: 20.000.- Ft
Tehergépjármű 3,5t és 7,5t között: 21.000.- Ft

 

Kapcsolatfelvétel

Adja meg személyes adatait és a gépjármű részletes adatait.

Személyes adatok

Gépjármű adatok